Vegaaninen ravintolakokemus Helsingissä

Vegaaninen ruokavalio ja elämäntapa ovat saaneet viime vuosina paljon huomiota ja kasvava suosio on näkynyt myös ravintolamaailmassa. Helsinki ei ole poikkeus tähän trendiin, ja kaupungista löytyykin runsaasti vaihtoehtoja niin vegaanista ruokaa kaipaaville kuin uteliaillekin. Tämä blogikirjoitus esittelee yhden upean ravintolakokemuksen vegaanisessa Helsingissä.

Ravintola Farang

Vahvasti Aasian makuja tarjoava ravintola Farang on yksi Helsingin tunnetuimmista ja arvostetuimmista ravintoloista. Se sijaitsee Kruununhaassa, aivan Helsingin ydinkeskustassa, joten se on helppo löytää ja saavutettavissa useasta eri suunnasta. Farangin ruokalista on monipuolinen ja koostuu pääasiassa erilaisista aasialaisista tapasannoksista. Täällä pääset nauttimaan vegaanisista herkuista kaikessa aasianmaisessa loistossaan.

Farang tarjoaa erillisen vegaanisen menun, josta löytyy makuja eri puolilta Aasiaa. Valikoimassa on muun muassa sieni-tempuraa ja kasviksia kookosmaidossa. Tämän lisäksi ravintola tarjoaa myös useita kasvisvaihtoehtoja, jotka voidaan muuttaa vegaaniseksi pyydettäessä. Tämä kertoo ravintolan sitoutumisesta tarjota vaihtoehtoja ja palvella myös erilaisia ruokavalioita noudattavia asiakkaita.

Farangin tunnelma on lämmin ja huolella sisustettu, joten se sopii erinomaisesti niin rentoon illanviettoon ystävien kanssa kuin romanttiseen illalliseenkin. Ravintolan asiakaspalvelu on huippuluokkaa ja he ovat ystävällisesti vastanneet myös kaikkiin vegaanisuutta koskeviin kysymyksiini. Tämä tekee asiakkaan olon tervetulleeksi ja lisää positiivista ravintolakokemusta.

Alkuun pienet maistiaiset

Vege- tai vegaaniannoksen seuraksi suosittelen tilaamaan joitakin Farangin erikoisuuksia alkupalaksi. Näistä niin sanotuista ”small plates” annoksista saa maisteltua laajasti ravintolan tarjoamia makuja ja luotua loistavan kokonaisuuden vegaanisesta ateriasta.

Suosittelen tilaamaan ainakin riisipaperikääryleitä, jotka täytetään tuoreilla yrtteillä, soijamarinoituja porkkananauhoja sekä kookos-kurkumacurrylla maustettuja kasviksia. Jokainen pieni annos tuo lautaselle oman makunsa ja taitavasti valmistettuna ne ovat virkistävä piristysruiske koko ateriaan.

Pääruoka täyttää vatsan ja mielen

Farangin vegaanisella hovimestarimenuulla on monipuolisesti valinnanvaraa, joka tekee siitä sopivan ruokalajin niin vegetaristeille kuin vegaaneillekin. Omat suosikkini olivat pinaatti-bao-buns ja pähkinäiset tofuviipaleet. Bao-buns on höyrytetty höyhenenkeveä sämpylä, joka täytetään muun muassa tuoreella pinaatilla ja kookoskermalla. Tofuviipaleet on tarjoiltu rapsakoiksi paistettuina ja ne saavat lisää makua kuivatuista puolukoista ja korianterista.

Tämän lisäksi Farangin vegaanisesta hovimestarimenusta löytyy myös muun muassa sieni-wokkia ja mausteista biorismiä. Luovuutta ja makua ei siis puutu tämän ravintolakokemuksen vegaanisista vaihtoehdoista.

Ihanat jälkiruoat lopuksi

Vaikka vegaaniruokavaliossa jälkiruokien tarjonta voi olla rajallista, Farangin menu tarjoilee myös tässä suhteessa maistuvia vaihtoehtoja. Herkullisen kookosjäätelön lisäksi he tarjoilevat myös suklaista soijavanukasta sekä mango-inkiväärisorbettia.

Jos taas haluat jotakin ihanan makeaa, suosittelen tilaamaan annoksen rapeita banaanilastuja, jotka tarjoillaan lämpimän suklaisen puuvegeden kanssa. Tämä makeuden ja rapeuden yhdistelmä saa varmasti veden herahtamaan kielelle.

Yhteenveto

Farangin vegaaninen ravintolakokemus tarjoaa monipuolisesti vaihtoehtoja ja herkullisia makuja. Se todella näyttää, että vegaaninen ruoka voi olla kaunista ja eksoottista, eikä valinnanvaraa tarvitse rajoittaa pelkkiin salaatteihin. Ravintolan aasialainen tunnelma sekä huippuluokan asiakaspalvelu tekevät kokemuksesta entistäkin miellyttävämmän. Suosittelen lämpimästi tätä ravintolaa kaikille, jotka haluavat nauttia hyvästä ruoasta ja vierailla yhdessä Helsingin tunnetuimmista ravintoloista. Muista kokeilla myös ravintolan muita my